Maskis.se - Maskeradkläder & allt inom maskerad

Årets mest opassande och olämpliga halloweenkläder

Publicerat: 2018-10-08

Alla utklädnader är inte helt lyckade. Här hittar du bra tips på vad du INTE ska klä ut dig till Halloween, om du inte verkligen gillar att provocera.

Det är långt ifrån ovanligt att butiker som säljer maskeradkläder tar in kontroversiella maskeraddräkter. Det kan bero på okunskap eller så bryr man sig inte så mycket och resonerar som så att all publicitet är bra publicitet. I många fall är det även svåra gränsdragningar är en dräkt som anspelar på ursprung eller religion rasistisk? Det som är accepterat idag kan vara högst olämpligt imorgon.

Burka maskeraddräkt

burka maskeraddräkt

Aftonbladet uppmärksammade att Maskeradkammaren säljer en Burka-dräkt i sin webbshop. Burkadräkten har funnits i sortimentet under 2 år men det blev först under 2018 som det blev uppmärksammat:

– Vi säljer denna dräkt av samma anledning som vi säljer de andra dräkterna på vår sida, för att det är just en maskeraddräkt. Då vi köper in dessa från en leverantör i England som har en fem-sex gånger så stor befolkning som vi i Sverige har tanken aldrig slagit oss att den skulle uppfattas som mer kränkande eller stötande än någon annan dräkt, säger företagets medie- och marknadsansvarige Magnus Forebäck.


Fejkad samedräkt

fejkad samedräkt

Partykungen sålde 2018 en dräkt med en fejkad kolt (samisk dräkt). Många blev upprörda och tilltaget kallades kulturell appropriering. Partykungen tog genast bort samedräkterna ut sortimentet:

- Den kommentaren vi har är att vi beklagar att dessa dräkter kommit ut på vår sajt och ber om ursäkt till de som tagit illa vid. Vi har full förståelse för de reaktioner vi fått och har därför valt att ta bort dessa från vårt sortiment.


Sexig Handmaid's tale-dräkt

Sexig Handmaid's tale-dräkt

Det amerikanska företaget Yandy sålde under 2018 en "sexig" version av tjänarnas dräkter i tv-serien Handmaid's tale med kort kjol som visade betydligt mer hud än originalet. Dräkten togs bort ur sortimentet efter några dagar efter massiv kritik i sociala medier.

(...) “Over the last few hours, it has become obvious that our ‘Yandy Brave Red Maiden Costume’ is being seen as a symbol of women’s oppression, rather than an expression of women’s empowerment.

“This is unfortunate, as it was not our intention on any level. Our initial inspiration to create the piece was through witnessing its use in recent months as a powerful protest image." (...)


Kategorier

Sexiga

Relaterade produkter

Begränsat lagersaldo Bild på Gynekolog/Sexterapeut Maskeraddräkt - Medium

Gynekolog/Sexterapeut Maskeraddräkt - Medium

En helfestlig unisex maskeraddräkt som passar

299.00 kr

Köp hos Partykungen
Bild på Sexig lady Zorro maskeraddräkt

Sexig lady Zorro maskeraddräkt

699.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Sexig Lilla Sjöjungfrun maskeraddräkt

Sexig Lilla Sjöjungfrun maskeraddräkt

699.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Sexigt skelett maskeraddräkt

Sexigt skelett maskeraddräkt

399.00 kr

Köp hos Zingland