Maskis.se - Maskeradkläder & allt inom maskerad

Så anordnar du den perfekta maskeradbalen - Steg för steg

Publicerat: 2018-03-07

Maskeradbal

Har du tänkt att anordna en maskeradbal eller letar du helt enkelt efter uppslag på teman till din maskerad? Oavsett vilket rekommenderar vi dig att läsa vidare, för du kommer att få många bra tips!

Steg 1 - Välj ett tema

Ett bra tips till att börja med är att inte krångla till saker allt för mycket genom att ha ett komplicerat tema. Håll dig till ett enkelt tema som är lätt att förstå sig på, exempelvis:

Steg 2 - Välj en lokal/plats

Var maskeradbalen ska gå av stapeln beror dels på din budget och dels på vädret. Är det sommar och varmt väder kan det vara trevligt att ha maskeradbalen utomhus, kom dock ihåg att ha en backup-plan ifall det blir regn, t.ex. ett stort partytält.

Kan du tänka dig att lägga lite mer pengar på din maskeradbal finns det gott om möjligheter, t.ex. herrgårdar och mindre slott i närheten.

Är din budget lite mer tight är det bästa alternativet givetvis att ha festen i ditt eget hem eller hyra ett billigt ställe. Se bara till så att lokalen har plats med så många personer som du har tänkt bjuda.

Steg 3 - Pynta och inreda

Glöm ballonger, paletter och vimplar. En maskeradbal ska vara elegant och tjusig, dit hör inte den typen av dekorationer hemma. Till en maskeradbal bör man istället satsa på fina tyger, blommor och stämningsfull belysning.

Tyger kan användas för att liva upp tråkiga väggar. Blommor är ett enkelt sätt att dekorera ett utrymme. Helst eleganta snittblommor från en florist. Slutligen använd "mjuk" gul belysning (inte vitt ljus), gärna med dimmer. Stearinljus kan också användas för att få till rätt stämning i lokalen, se bara till att de är placerade säkert och inte utgör någon brandfara.

Steg 4 - Maten

Satsa på kvalitet framför kvantitet. Det kan vara svårt att äta när man har mask på sig så välj små snittar som är lätta att få i sig även med en teatermask för ansiktet.

Se till att maten passar ihop med temat på maskeradbalen. Någon typ av buffé är också bra så att det finns t.ex. vegetariska och glutenfria alternativ.

Steg 5 - Underhållning

Huvudnumret vid maskeradbalen kan vara att alla vid midnatt tar av sig sina masker och avslöjar sin identitet. Är det sommar och man har möjlighet att gå ut kan man fyrverkerier vara ett festligt inslag. Men fram tills dess behövs det annan underhållning.

Livemusik är alltid ett trevligt inslag. Olika spel är också ett bra sätt att underhålla gästerna.

En annan idé är att utse bäst klädda herr, dam och par på balen och dela ut pris till vinnarna.

Steg 6 - Skicka ut inbjudan

Att skicka ut fysiska inbjudningar är alltid trevligt, speciellt om du är ute i någorlunda god tid. Ett fint elegant inbjudningskort med textur som du antingen har köpt eller gjort själv.

Ange dresscoden som gäller för maskeradbalen och all annan information på inbjudningskortet. Var gärna lite övertydlig med vilka kläder som gäller så inte dina gäster behöver gissa sig till vad de ska ha på sig.

En idé är också att klippa ut inbjudningskortet så det får formen av en mask. Kanske med en påklistrad fjäder (om det passar in).

Lycka till med din maskeradbal!


Kategorier

Barock

Relaterade produkter

Begränsat lagersaldo Bild på Barock Vit Peruk - One size

Barock Vit Peruk - One size

Denna axellånga vita peruk med ringlande loc

199.00 kr

Köp hos Partykungen
Bild på Barockdam Peruk - One size

Barockdam Peruk - One size

Klä upp dig till fest så som man gjorde

149.00 kr

Köp hos Partykungen
Begränsat lagersaldo Bild på Barock Man Peruk - One size

Barock Man Peruk - One size

En stilig peruk från en modetrend som inte v

149.00 kr

Köp hos Partykungen
Bild på Barock maskeraddräkt

Barock maskeraddräkt

399.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Het barockvampyr maskeraddräkt, svart och silver - Medium

Het barockvampyr maskeraddräkt, svart och silver - Medium

499.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Barock skönhet maskeraddräkt

Barock skönhet maskeraddräkt

599.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Barock Fantasi ögonmask

Barock Fantasi ögonmask

119.00 kr

Köp hos Zingland
Bild på Barock Vit Peruk

Barock Vit Peruk

Barockprinsessan är här, eller är du hovdam eller...

199.00 kr

Köp hos Partyhallen